kinderyoga

kinderyoga
quote

Een groot mens is hij,
die zijn kinderhart bewaart.

Meng-Tse

Kinderen

Zij en wij leven in een wereld vol prikkels. Elke dag moet er zoveel. Elke dag is er zoveel te doen en te zien en te beleven. Wat een drukte komt er op hen af. De een is er gevoeliger voor dan de ander. De een reageert er anders op dan de ander....

Dit zie ik ook tijdens mijn werk als groepsleerkracht op de basisschool. Telkens als ik zelf aan yoga deed, dacht ik aan mijn leerlingen. Ik bedacht manieren om hen ook die rust, ontspanning plezier en ruimte te laten beleven die ik tijdens yoga ervaar. Ik wil alle kinderen graag bieden wat ik pas als volwassene mocht ervaren. En daarom ben ik kinderyoga-docent geworden. Zo hoop ik te mogen bijdragen aan een stukje rust in het drukke kinderleven.

Hoe ziet een les eruit?

In een combinatie van speelsheid, avontuur en yoga-houdingen neem ik hen mee op reis. Elke les heeft zijn eigen thema, zijn eigen avontuur. Waarin we bijvoorbeeld indianen, piraten, prinsessen ontmoeten, allerlei soorten dieren “zien” en uitbeelden, muziek horen, mooie plekken bezoeken (visualisaties), stil zijn, bewegen en ontspannen, soms ook tekenen en onze ervaringen met elkaar delen. Ook zullen de kinderen op speelse wijze kennis maken met het elkaar aanraken d.m.v. massagespelletjes en duo-oefeningen.

Wat leren de kinderen?

De kinderen leren elkaar, maar ook vooral zichzelf kennen en vertrouwen. Hun grenzen: wat kan ik, wat wil ik wel/niet? Veelal dankzij de fijne bewegingen en houdingen van de yoga. Wat ook nog eens goed is voor lichaam, souplesse, longen, adem, concentratie en geest.

voorbeelden